[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Enostavno in nezahtevno poliranje

Za skrbno nego vozila so poleg pranja potrebne tudi druge oblike vzdrževanja. Ena izmed njih je poliranje vozila, ki ga lahko opravimo kar doma. Postopek je nezahteven in primeren za redno čiščene avtomobile z dobro ohranjenim in nepoškodovanim lakom. Pri posegu gre predvsem za globinsko čiščenje laka, zato možnosti poškodb praktično ni, saj z nepravilnim rokovanjem amaterskega polirnega stroja ne moremo poškodovati ničesar. Previdnost vseeno ni odveč, v polirnih sredstvih se namreč nahajajo zelo drobna zrnca, ki bi ob pretiranem drgnjenju utegnila poškodovati lak. Tudi s tem razlogom zahteva profesionalno poliranje veliko večjo mero znanja in precej dražjih pripomočkov, v največji meri pa je namenjeno avtomobilom s slabše ohranjenim lakom.
 
Obvezno temeljito čiščenje

Za pričetek ne potrebujete veliko, za dobrih 40 € lahko kupite ves potreben material, ki ga boste uporabljali nekaj let. Polirni stroj z gobico dobite v večini supermarketov, enako velja za polirno pasto. Če želite, lahko polirate tudi ročno. V tem primeru se ne poslužujte krožnih gibov, temveč počnite to v smeri vetra (in nazaj). Potrebujete še krpo iz mikrovlaken ali pa kar kakšno staro majico, obvezno s 100-odstotno bombažno sestavo, papirnati zaščitni trak in Avtofotomarket s člankom o pranju vozila. Nadvse pomembno je, da je avtomobil pred poliranjem čist, površine pa suhe in hladne. Vozilo čim bolje očistite in ga dobro posušite - predvsem predele, kjer se zadržuje voda. Še najbolje ga je oprati zvečer, parkirati v garažo, nato pa zgodaj zjutraj pričeti s poliranjem. Polirajte po potrebi, vsakih 6, 9 ali 12 mesecev, da ohranite sijaj laka.
 
Zaščita plastičnih in gumijastih površin

V ogib dodatnemu čiščenju poskrbite za zaščito plastičnih in gumijastih delov, saj lahko nanos polirnega sredstva trajno vpliva na izgled omenjenih površin. Navadno je potrebno zaščititi tesnila okoli vrat, stekel, žarometov, ključavnic in anten, stranska ogledala in kljuke, brizgalne naprave za pranje žarometov in vetrobranskega stekla, parkirna tipala, brisalnike … Pri poliranju stebričkov si lahko pomagate tudi tako, da vrata odprete. Za zaščito uporabite krep lepilni trak (Aero, Tesa, 3M ali kaj iz ličarskih trgovin), saj po odstranitvi naj ne bi puščal lepljivih madežev. Kljub temu trak pustite prilepljen čim manj časa.
 
Pripomočki

Za poliranje doma je nadvse dobrodošel polirni stroj, neprofesionalen, katerega ga lahko kupite praktično v vsaki tehnični trgovini za nekje 6 tisočakov. Gobo, katero namestimo na stroj lahko po vsaki uporabi operete v pralnem stroju. Za (nestrojni) nanos in loščenje potrebujemo polirno vato ali pa kar kakšno obrabljeno spodnjo majico (T-shirt), po možnosti precej sprano, a obvezno s 100-odstotno bobmažno sestavo.
 
Tehnika poliranja


Po tem, ko ste na polirni stroj namestili gobo, lahko pričnete z nanosom polirnega sredstva. To mora biti namenjeno nezahtevnemu poliranju, saj uporaba zahtevnejše kozmetike ni smiselna, če se posega ne lotimo celovito. Učinkovita, dostopna, predvsem pa preverjena polirna pasta je na primer Sonax Extreme, različica Progressive 3. V zmerni količini jo nanesite na gobo, stroj pa z rahlim pritiskom pričnite pomikati naprej in nazaj v vodoravni smeri. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler se pasta ne vtre v lak, ta pa dobi nebleščeč in matiran izgled. Obdelujte manjše površine naenkrat, polovico (ali četrtino) motornega pokrova, strehe, pokrova prtljažnika ... Ostanke polirne paste z namensko krpico iz mikrovlaken ali z bombažno majico zloščite do visokega sijaja. Za manj dostopne dele, denimo površine pod vratnimi kljukami, reže v odbijačih, ipd ... na ločen del krpe nanesite nekaj paste, površino zelo rahlo zdrgnite, nanos pa s suhim delom krpe obrišite.

 
Ponovno pranje

Po končanem poliranju je nadvse priporočljivo ponovno pranje, da se odstrani prah, ki je nastal med poliranjem. Avto poškropite z rahlim curkom vode in ga ponovno osušite. Zaradi ostanka prahu je tudi tokrat potrebno nameniti pozornost težje dostopnim predelom, ki jih s krpo težje dosežemo. Polirno gobo, krpo ali majico lahko po vsaki uporabi operete v pralnem stroju.
 
Zaščita z voskom

Kljub temu, da nekatera polirna sredstva že vsebujejo vosek, lahko avtomobil še dodatno povoskate. V povezavi z omenjeno pasto se dobro obnese Sonax Hartwax tekoči vosek. Tega lahko nanesete na suh, vlažen ali vroč lak. Plastenko pretresite, nato majhne količine nanesite na krpo (iz mikrovlaken ali bombaža), počakajte par minut in zloščite do visokega sijaja. Obdelujte manjše površine naenkrat in pred posegom ne pozabite zaščititi plastičnih površin. Postopek voskanja je priporočljivo ponavljati vsake 2-3 mesece.
Rezultate poliranja in voskanja si lahko ogledate tukaj.
Gerchy E-39 © 2004.
  Namig:
SONAX Extreme serija
 
   
  Preberite tudi:
Profesionalno poliranje
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric