[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Serija 5 E39 je zaradi natančnosti (pa tudi specifičnosti) komponent podvozja izredno občutljiva na vrtenje koles. V nekaterih primerih lahko torej opazimo malo manj udobno vožnjo, kar je opazno predvsem na volanu (tresenje) ali rahlih vibracijah - te čutijo malce bolj razvajene zadnjice.

Sicer sta tresenje in nemiren tek koles že znana pojava pri starejših serijah 5 (E34), kjer je krivda bila največkrat na strani dotrajanih komponent podvozja, redko tudi v nenatančnem balansiranju (centriranju) pnevmatik. Tresenje (pri vseh vozilih) lahko povzročijo tudi poškodovane ali (nepravilno) obrabljene pnevmatike, poškodovana oz. neustrezna platišča ali pa tudi nepravilna uporaba. Kadar gre za tresenje zgolj pri zaviranju, navadno nastopi čas za pregled ali menjavo zavornega sistema.

Kaj lahko storimo, če imamo brezhibna platišča, nove pnevmatike ter podvozje brez vsakršnih znakov dotrajanosti?

Poleg tega, da kupimo kakovostne pnevmatike (višjecenovne pnevmatike naj bi praviloma imele ugodnejši faktor okroglosti), je koristno očistiti naležni površini pnevmatike in pesta (navodila: premontaža pnevmatik). Priporočljiva je uporaba tovarniških pnevmatik (predvsem zaradi ustreznosti sredinske luknje in pravilne geometrije posameznih obes). Pri centriranju je po nekaj tisoč prevoženih kilometrih z novimi pnevmatikami smiselno ponovno centriranje, kjer dobro očistite platišča, iz dezena odstranite večje tujke, pnevmatika pa naj bo napolnjena s predpisanim tlakom. Po končani montaži pnevmatik se izogibajte sunkovitemu zaviranju ali pospeševanju, saj se mora premaz, s katerim namastijo pnevmatiko vsled lažje montaže (kasneje naj bi služil tudi kot lepilo), dobro posušiti. Ob sunkoviti vožnji bi položaj pnevmatike na platišču lahko spremenili, kar pa bi izničilo centriranje.

Centriranje s pomočjo vijakov (največkrat namenjeno platiščem brez sredinjske luknje) ne pomaga. Vijake koles privijte čim enakomerneje (z "moment" ključem). Pnevmatike lahko centrirate vsako sezono ali dve - odvisno od prevoženih kilometrov.

Še nasvet o polnjenju: testirajte, kateri tlak vam najbolj odgovarja - predvsem v smislu oprijema in udobnosti. Včasih lahko že rahla razlika (desetinka bara) vpliva na udobnost vožnje in s tem tudi tresenja.


Če je tresenje še vedno prisotno, je potrebno preveriti vrtenje pnevmatik. Nobena pnevmatika in nobeno platišče ni 100-odstotno okroglo, zato je možno, da se pri montaži pnevmatika namesti "ekscentrično", kar pomeni popačeno vrtenje oziroma rezultira s "poskakovanjem" pnevmatike (animacija 1). Če natančneje pogledate animacijo lahko opazite, da so pri različnih hitrostih vrtenja opazna različna odstopanja. To pojasni tudi to, da se tresljaji pojavljajo le pri določenih hitrostih.

Pnevmatiko je v takšnih primerih smotrno ponovno namestiti, pri tem pa paziti na vrtenje. Pnevmatiko zavrtimo in opazujemo odstopanje ("opletanje"). V čem je dejansko težava, prikazuje animacija 2, kjer puščica nakazuje, da je potrebno s ponovnim nameščanjem spremeniti položaj platišča oziroma pnevmatike. Za čim pravilnejše vrtenje je potrebno položaj spreminjati tako dolgo, da je odstopanje čim manjše ali še bolje - ničelno.

Omeniti velja tudi naslednje: če se tresljaji pojavljajo le občasno, je to po vsej verjetnosti zaradi različnih hitrosti vrtenja, ki se med vožnjo venomer spreminjajo (obračanje, parkiranje, kjer se eno od zadnjih koles vrti bistveno počasneje).

Nekatere pnevmatike imajo na zunanji strani nameščene oznake (navadno bele pike), ki naj bi nakazovale položaj ventila, vendar v takšnih primerih tega ne gre upoštevati.
Pojav je (vsaj zaenkrat) bil opažen pri zimskih pnevmatikah, ki imajo tudi nekoliko drugačno sestavo in seveda povsem drugačno namembnost. Preberite tudi članek o zimskih pnevmatikah.

Razlog za občasne tresljaje je lahko tudi daljše mirovanje vozila, kjer se pnevmatike enostavno sploščijo. Tovrstni tresljaji so manj očitni in izginejo po par 10 kilometrih vožnje. Pomembno je tudi, da pnevmatike ustrezno skladiščite, saj lahko v primeru nepravilnega skladiščenja pride do poškodb, ki bi prav tako bile razlog za nevšečnosti pri vrtenju.

V vednost tistim, ki niste lastniki: omenjenih simptomov skoraj zagotovo ne bi bilo opaziti v primeru, da gre za avtomobil, ki ni bavarskega porekla. Torej - brez strahu.
 
Opomba: znamka pnevmatike in platišče na sliki sta simbolični!
Gerchy E-39 © 2004.
  Prenesi si ...
Adobe Flash Player
 
  Preberi tudi ...
Vožnja z zimsko obutvijo
 
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric