[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Ste namestili zimske pnevmatike, po možnosti celo povsem nove? Prevozite večino zavojev dinamično, tako, kot se za BMW spodobi? Ste dobili občutek, da je lega avtomobila po prvih občutkih v zavojih bistveno manj stabilna? Se vam dozdeva, da imate občutek, kot da plavate po cestišču? Opažate, da se opozorilna lučka za ASC ali DSC prižiga pogosteje, kot ponavadi? No, vse to je popolnoma normalno.

Za začetek je potrebno vedeti, da vsaka nova (naj bo zimska ali letna) pnevmatika potrebuje (pravilno) utekavanje, kar pomeni, da moramo prvih nekaj 100 kilometrov voziti previdneje in seveda počasneje ter zmerjene. Zakaj je temu tako, si preberite na sorodnem portalu PNEOL.

Zimske pnevmatike so zaradi sestave in strukture precej mehkejše. Drobno narezan profil in veliko število lamel z globokimi in širokimi vmesnimi kanali povzroča bistveno večje deformacije kot trde kompaktne lamele letnih gum. Posebno opazen je pojav zvijanja pri novih pnevmatikah, kjer je profil še posebej cglobok (preko 8 milimetrov). Zadeva je precej manj opazna pri starejših (in že rabljenih) pnevmatikah, saj se guma z leti postara, izgubi prožnost, manjša pa je seveda tudi globina profila.

V praksi je tako moč opaziti slabši oprijem (oziroma vsaj slabši občutek stabilnosti) na suhi cesti, predvsem nenehno vklapljanje sistema DSC pri ostrih in hitrih ovinkih, pa tudi rahlo zdrsavanje pri polnem plinu (v 2. in celo 3. prestava, pri M5 celo v četrti). Pri odprtem oknu je slišno tudi, kako se guma zvija in hlasta hladno asfaltno površino. Ob izklopu DSCja ni pretirane nevarnosti odnašanja vozila, drsenje je kot kaže ravno tolikšno, da ga zaznajo senzorji, kateri se po vsej verjetnosti aktivirajo zaradi nagibanja in zvijanja profila.

Kaj storiti? Na žalost bolj malo. Poiskati optimalen zračni tlak v pnevmatikah, najbolje začeti s tovarniškimi priporočili in nato testirati posamezne vrednosti. Opcija je tudi polnjenje s plinom. In seveda izklop sistema DSC na lastno odgovornost. Najpomembneje pa je seveda ustrezno prilagoditi (zmanjšati) hitrost. Vsaj do pomladi.
Gerchy E-39 © 2004.
  Obiščite tudi:
Portal o pnevmatikah:
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric