[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Precej nadležna nevšečnost utegne biti trušč vratnih tesnil. Kljub temu, da so tesnila večkrat izboljšali (menda celo šestkrat), se trušč s časom prične ponovno ponavljati. Prav tako se na dolgi rok ni obneslo čiščenje ali lubriciranje (tudi s teflonskimi premazi). Tesnila namreč postanejo glasna oz. so krivec za različne nadležne prizvoke med vožnjo po najverjetneje zaradi nabiranja umazanije, saj nova tesnila niso težavna, četudi gre za starejši artikel.

Prizadete so torej vse serije, ne glede na letnik, napaka se pojavlja povsem naključno. Večina teh težav nima, tistih nekaj nesrečnežev pa si bo odslej lahko oddahnilo ... Jaz zaenkrat (še) trkam na les …

Opisana rešitev je enostavna in je po dosedanjih izkušnjah nekaterih lastnikov dolgotrajna in učinkovita. Potrebujemo le poseben lepilni trak in nekaj vsakdanjih stvari - flomaster, voda ali alkohol ...

Trak lahko kupite na pooblaščenih servisih (kataloška št.: 83 19 9 407 798) ali v trgovinah s programom 3M.
 
1. Sprva si je dobro označiti, kje bomo trak nalepili. Najbolje s flomastrom z netrajnim barvilom, katerega lahko očistimo z vodo. Od tukaj (levo spodaj je levi blatnik)
 
 
2. Do tukaj (desno spodaj je bok vozila)…
 
 
3. Pri temnejših avtomobilih lahko uporabimo tudi krep papir (»abdeck«). Na sliki spodaj je označen manjši del – samo za demonstracijo.
 
 
4. S pomočjo označevanja bomo lahko enostavno nalepili trak, ki pri zaprtih vratih ne bo viden. Trak nalepimo približno 1 mm pod označeno mesto, začnemo lahko s katere koli strani, predvsem pa to počnimo počasi – centimeter za centimetrom, trak najprej rahlo pritisnemo na rob, nato ga s palcem počasi ukrivimo po celotni površini in pritisnemo na karoserijo. Tako se namreč skušamo izogniti zračnim mehurčkom. Trak lahko v primeru napake tudi odlepimo in ga znova nalepimo.
 
 
5. Takole, gotovo. Sledi flomastra očistimo z vodo ali s kakšnim blagim čistilom.
Tudi na temnejših avtomobilih trak ni preveč opazen, ampak glede na to, da se je pri zaprtih vratih povsem skrit,je praktično neopazen.
 
čez sliko povlecite kurzor / slide over with a cursor
Gerchy E-39 © 2004.
  Nasveti:
OE / 3M lepilni trak
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric