[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Športno podvozje na touringih je na voljo samo v kombinaciji z avtomatsko regulacijo zadnje preme (koda opreme je 227). Skupaj z M odbijači (koda 715) tvorijo paket M (koda 337).
Pri temperaturi pod 3°C se oglasi opozorilni signal. Hkrati se samodejno vklopi tudi odmrzovanje zadnjega stekla in ogledal.
Gretje zadnjega stekla se samodejno izklopi ko je steklo odrošeno, signalna lučka ugasne, gretje pa še nekaj časa deluje z zmanjšano močjo in se nato se povsem deaktivira.
V sovoznikovem predalu je polnilec za BMW žepno svetilko. Navadno svetilka ni del serijske opreme, jo je pa moč kupiti na pooblaščenih servisih.

S pritiskom na gumb za spremembo postaje na volanu izbiramo med postajami. Z daljšim pritiskom na gumb sprožimo iskanje postaj.

Sredinska konzola je s stropa osvetljena z rdečo svetlobo. Dve diodi z usmerjeno svetlobo se nahajata na stropu.
S pomočjo gumbov na instrumentalni plošči lahko spremenimo prikaz temperature iz °C v °F. Glej: nastavitev prikaza temperature.

V primeru živahnejše vožnje se včasih izpiše, da je potrebno preveriti olje v motorju. Gre za predolg interval tipala, kajti če ugasnemo motor preden tipalo ponovno zazna količino olja, se pojavi sporočilo, četudi je v motorju olje na dovoljenem nivoju.

Radio, sončna streha, vžigalnik in ostale komponente, ki potrebujejo »kontakt« delujejo še cca 15 minut po tem ko je vozilo ugasnjeno in so bila odprta šoferska vrata
Po 16 minutah mirovanja gre avto v način mirovanja, da prepreči izpraznitev akumulatorja zaradi morebitnih pozabljenih vklopljenih el. porabnikov .
Funkcija »follow me home« se sproži ob vklopu stikala za dolge luči (pozicija k sebi) ob ugasnjenem vozilu - brez »kontakta«. Funkcijo lahko deaktiviramo ali modificiramo. Glej: dodatne spominske nastavitve avtomobila in ključa
Ob zaklepanju vozila z odprtim oknom, se senzor gibanja v notranjosti ne vklopi. Alarm lahko vklopimo s pritiskom gumba za zaklepanje, počakamo 1 sekundo in ga ponovno pritisnemo. Kontrolna lučka alarma zasveti malo dlje.
Ne glede na hitrost brisalcev, se ob ustavljenem vozilu vklopi intervalno brisanje. Funkcijo lahko deaktiviramo ali modificiramo. Glej: dodatne spominske nastavitve avtomobila in ključa
Zadnje LED luči imajo rezervne diode, če se glavne pokvarijo (na voljo samo pri facelift izvedbah, po septembru 2000).
Ob vžigu motorja se samodejno nastavi višina luči (pomik leč) – velja za vozila z avtomatsko regulacijo nivoja. Prilagajanje je prisotno tudi med vožnjo, kar je lahko opaziti kot premikanje snopa takrat, ko je nagibanje karoserije bolj izrazitejše.
S pritiskom na gumb za zaklep vozila se za nekaj časa vključi osvetlitev notranjosti (npr. da lažje lociramo avto na parkirišču).
Če tipko za nastavitev zunanjih ogledal nastavimo na voznikovo ogledalo, se ob vzvratni vožnji sovoznikovo ogledalo samodejno pomakne navzdol.
Opomba
: možno le pri elektrificiranih sedežih.
Termometer, kadar gre za večjo temperaturno razliko, še kakšne 2-4 ure kaže zunanjo temperaturo, kljub toplejši (novo zaznani) temperaturi.
V primeru nesreče, se vsa vrata samodejno odklenejo (velja za funkcijo samodejnega zaklepanja), prižgejo varnostne utripalke, pri hujših poškodbah pa se samodejno odklopi tudi akumulator.
Z obvolansko ročico smerokaza lahko vklopimo parkirne luči samo na eni strani vozila. (Deluje le ob ugasnjenem vozilu in izvlečenem ključu). V praksi to pomeni, da če zapeljemo na parkirišče s smerokazom in nato izvlečemo ključ, parkirna luč ne bo delovala. V tem primeru moram ročico potisniti v nevtralen položaj in ponovno aktivirati smerokaz
Z daljšim pritiskom na gumb za odklepanje odpremo vsa okna in strešno okno. Enako lahko storimo tudi s ključem v ključavnici vrat v položaju za odklepanje. Če držimo gumb za zaklepanje, se zaprejo vsa okna in strešno okno, prav tako to storimo z držanjem ključa v ključavnici v položaju zaklepanja. Funkcijo lahko deaktiviramo ali modificiramo. Glej: dodatne spominske nastavitve avtomobila in ključa

Klimatska naprava ima preko timerja nastavljen sistem shranjevanja nastavitev, saj velikokrat ob ponovnem vžigu nastavitve ne ostanejo tako, kot so bile nastavljene pred izklopom (predvsem stopnje ventilatorja, stopinje, smeri pihanja ...). Pri uporabi dveh ključev, se prikličejo nastavitve za vsak ključ posebej.
Glej
: dodatne spominske nastavitve avtomobila in ključa

Pri faceliftanih modelih je namesto tipke REST tipka MAX, ki služi za vklop klimatske naprave z maksimalno močjo. S tipko REST aktiviramo gretje kabine pri ugasnjenem motorju. Na primer med čakanjem v zastoju, zahvaljujoč toploti, shranjeni v cirkulacijskem sistemu hladilnega sistema, lahko za določen čas ohranite toplo temperaturo v kabini vozila. Segret zrak samodejno priteka k vetrobranskemu in stranskim steklom ter v predel za noge. Pri vozilih s tipko MAX lahko "REST" funkcijo aktiviramo s pritiskom - vendar le z ogretim ugasnjenim motorjem in samo takrat, kadar je zunanja temperatura nižja od 15 stopinj Celzija.
Gerchy E-39 © 2004.
  Nasveti:
FAQ, nasveti, modifikacije
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric