[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave

Priporočam, da imate s seboj naslednje stvari:

Obleka, s katero se lahko tudi uležete pod avto ali podloga
Rokavice, da si ne boste umazali rok
Žepna svetilka (delujoča)
Magnetek
Merilec tlaka v gumah
   
Prodajalec
V kolikor kličete na oglas in prodajalec vpraša za kateri avto pa gre, je po vsej verjetnosti preprodajalec.
  V kolikor se prometno dovoljenje ne glasi nanj, je verjetno tudi.
Če na vas pritiska s kratkim rokom za odločitev, raje premislite še enkrat. Bolje en zamujen dober avto kot kupljen slab.
Če stalno govori in odvrača pozornost ali spreminja temo pogovora, bodite pozorni saj je možno, da kaj prikriva.
Če vam zatrjuje, da je v zadnjem času vse živo popravil, da bi ga bolje prodal, mu le ne verjemite kar tako. Verjetno avto prodaja zato, ker ga mora venomer popravljati, in to smatra kot (pre-)drago opravilo.
Če ima avto samo malo časa obstoja verjetnost, da je z njim nezadovoljen. Poskusite ugotoviti vzrok ...
Če je avto mlad in je prodajalec že tretji, četrti, … lastnik, je gotovo nekaj narobe s tem avtom. Bodite pozorni!
Bodite še posebej previdni, če avtomobil nima vseh pravih dokumetnov – prometno dovoljenje, zavarovalna polica, servisna knjižica ali še taka malenkost kot kodna številka za avto radio – le kako ga je sam poslušal?
Če na resna vprašanja odgovarja s frazami, lahko ima kaj za bregom. Primeri: motor zato slabo vžge, ker je mrzlo ali par dni ni bil vožen; slabo se pretikajo prestave pri vseh avtih tega tipa ...
Če je bil avto zaleten, vztrajajte na tem, da vam pokaže račun popravila (bog si ga vedi, kateri pocar je drugače to nestrokovno popravil ali pa je bil lahko obseg škode večji, kot trdi)
Če o kilometraži govori stalno samo o tem, da je po števcu toliko, o drugih indikatorjih pa noče slišat (beri spodaj), potem je v resnici lahko še n-krat več.
Če nima/noče dati originalne servisne knjižice oziroma je le-te prazna, lahko kaj prikriva ali pa je nekdo “fušal/pocal” pri avtu.
Če v pogodbo ni pripravljen zapisati, da je bil avto nezaleten ali da bo karkoli uredil pred prepisom, pozabite na to ...
Če se ni pripravljen peljati z vami na tehnični pregled ali na pooblaščeni servis, lahko na ta avto prav tako pozabite ...
 
Pregled karoserije
Je avto umazan? Potem boste težje odkrili manjše nepravilnosti, ki lahko marsikaj pokažejo.
Kontrola rje: poglejte pragove, vzdolžne nosilce, kote notranjih blatnikov, vogale na zunanji strani blatnikov, poglejte tudi v skrite kote - ne pozabite baterijske svetilke, spodnji robovi vrat in prtljažnika ...
Ste preverili zaščito podvozja? Posamezna napihnjena mesta nakazujejo rjo!
Je zaščita podvozja čisto nova? So deli nanosa drugačne barve? Še posebej na pragovih in robovih blarnikov? Sumljivo …
Ste našli debeli nanose kita? Preverite še z magnetkom!
Preverite celoten izpuh, če rjavi ali če ima strgane/zlomljene nosilce.
Je bil avto zaleten? Bodite pozorni na različne barvne nianse, ostanke laka na vratnih in okenskih tesnilih, na slabo prilegajoča se vrata in pokrove, na zvarjena mesta na podvozju, nosilcih karoserije in blatnikih. Lahko tudi samo kaže na to, da je bil kje kakšna rjasta površina “prelakirana”.
Če so špranje v vratih in pokrovih zelo očitno različnih širin, je bil avto verjetno poškodovan.
Preverite vsa gumijasta tesnila (okna, prtljažnik, vrata in strešno okno). Če ne tesnijo, bo rjavelo (če že ne).
Sumljivo je tudi, da avto nima nobenih pikic na maski oziroma na sprednjem pokrovu, ima pa dovolj prevoženih kilometrov.
Če so žarometi (reflektorji) "matt", zarjaveli ali pa so svetila od znotraj zarošena je verjetno, da ne tesnijo. To je običajno precej drago, saj tei na naslednjem tehničnem pregledu po vsej verjetnosti zavrnejo ...
Dvignite preproge v kabini in prtljažniku. Če je pod njimi vlažno ali plesnivo boste verjetno v vogalih našli tudi rjo ...
Ali je profil na gumah v redu (vsaj štiri milimetre globok)? Bodite na kvaliteto gume še posebej takrat pozorni, če je bila stranice gume “prebarvana” s črno barvo.
Če ima avto manj kot 50.000 km in nove gume, preverite, zakaj – pozimi mora voziti na zimskih, polet na letnih? Če je menjal zaradi “dirkaške” vožnje prav, če je pa vozil več, kot vam “govori” števec tudi prav, vendar ne za vas!
Ali so velikosti gum, tip in proizvajalec na vseh gumah isti? Tudi na rezervni gumi?
Ali ima rezervna guma dovolj tlaka? Če je prazna, je lahko preluknjana.
Ali ustrezajo velikosti gum tistim v navodilih? Če so prevelike oziroma preširoke, preverite končnike – tehnični?
A so poleti oz. zgodaj jeseni monitirane zimske gume? Zakaj? A so letne totalno fuč ali celo posnete?
Preverite kako je z garancijo proti prerjavenju! Garancijo lahko verjetno uveljavljate samo takrat, če je bil avto redno kontroliran pri pooblaščenem servisu (izpolnjena servisna knjižica!!)
Se hočete res prepričati, a je bil popravljan, klepan oz. barvan? Za nekaj jurjev si kupite GlassMeter (ali pa kje sposodite) in z njim premerite vse površine avta – tam, kjer je meritev najmanjša je verjetno originalna barva. Če pa meritev precej naraste, si pa lahko mislite svoje.
   
Pregled podvozja in koles
Ali so gume enostransko zvožene? Ali so poškodovane obese, ali je zamaknjena karoserija po nesreči – napraviti bo potrebno optiko koloteka, lahko je tudi kaj hujšega.
V enakomernih razmakih zvožen profil na gumah – verjetno so okvarjeni blažilniki.
Preverite blažilnike – poglejte, če so sledi olja oziroma vlage. To ni dobro, saj pušča.
Preverite, če imajo kolesa “zračnost”: z rokami krepko zatresite kolesa. Če imajo “zračnost” potem so verjetnoobrabljeni ležaji!
Preverite, koliko mrtvega hoda ima volan: pri naravnost stoječih prednjih kolesih se sme volan zaverteti za največ dva prsta, ne da bi se kolesa premaknila. Če je več, so lahko obrabljeni končniki ali pa celo volanski prenos (zobata lete v…). Najbolje je, da zavrtite volan, ko je motor ugasnjen. V kolikor so slišni kakšni prizvoki, gre vsekakor za okvaro..
   
Test zavor
Preverite, da zavorni koluti nimajo žlebov (odvijte kolesa, če je potrebno).
Preverite zavorne diske, koliko so obrabljeni – normalna obraba nekako pomeni 0.6-0.7 mm na 100.000 km. Običajno je na znanji strani diska rob, kjer zavorna obloga ne pritiska, na katerem se da izmeriti obrabo. Lahko pa, da so diski novi, vprašajte zakaj!
Ali so zavorne obloge vsaj pet milimetrov debele?
Zavorni pedal se tudi pri daljšem pritisku ne sme podati do dna (“do dna”). Če se, ima zavorni sistem “zračnost”, ali pa pušča – zavorni cilinder ne tesni.
Preverite, če je dovolj zavorne tekočine v posodi!
 
Pregled motorja
Preglejte motorni prostor – predvsem na spodnji strani mora biti suh in relativno čist!
Če je motorni prostor zaoljen, če je sterilno čist, sveže opran, je nekaj verjetno narobe.
Preverite cevi in hladilnik, če tesnijo. Sledi vodnega kamna kažejo mesta, kjer ne tesni.
Preverite hladilno tekočino, ne sme biti umazana od motornega olja oziroma rje. Če je je premalo, tudi ni dobro ...
Preverite nivo olja. Lesketajoči delci na kontrolni palici kažejo na obrabljene ležaje ojnice!
Poglejte še na obesek od servisa pri zadnji menjavi olja. Datum in kilometri na števcu se morajo ujemati.
Vžgite motor. Ali takoj vžge in teče enakomerno? Pri vžigu preverite merilec temperature – če kaže normalno delovno temperaturo, so ga že prej ogreli.
Ali trdo klenka? Lahko je okvara motorja.
Ali se pri delujočem motorju hladilna tekočina peni (kot gazirana voda) – verjetno je okvarjeno tesnilo glave motorja.
Odprite pokrov za dolivanje olja – če vidite, da se kadi, potem batni obročki lahko ne tesnijo – generalka motorja!
Preveri, če tesni izpuh? S krpo ali s podplatom zatesni izpuh. Če tesni, bo motor po nekaj sekundah ugasnil ...
Preverite akumulator: prižgite hkrati vse porabnike elektrike v avtu, akumulator mora to brez težav zdržati ...
Ohišje akumulatorja ne sme kazati nobenih razpok ali poškodb, kontakta morata biti dobro namaščena ...
 
Test pogonskega sklopa (menjalnik, sklopka, diferencial, pogoske osi)
Test sklopke 1: Na mestu in pri delujočem motorju pretikajte v različne prestave. To mora iti lahko in brez škrtanja. Če ne, potem sklopka ne spusti povsem.
Test sklopke 2: Zategni ročno zavoro, pretaknite v drugo prestavo in poskusite z zategnjeno zavoro speljati. Če motor ne crkne, potem sklopka drsi.
Test sklopke 3: Pretaknite v prvo prestavo, počasi spuščajte pedal sklopke, ne da bi pritiskali na plin. Po približno dveh tretjinah hoda sklopke se mora avto počasi začeti premikati.
Pedal sklopke sme imeti največ tri centimetre mrtvega hoda.
Preverite mrtvi hod pogonskih osi: poskusite jih z roko zavrteti sem in tja. Mrtvi hod naj bi bil minimalen, še bolje pa je, če ga ni.
Preverite manšete na pogonskih gredeh (no, ne samo tukaj, povsod), če tesnijo. Če ne, lahko prodreta umazanija in vlaga. Potem sledijo lahko dragi servisi - samo poglejte paniko okoli VW Passatov iz prvega polletja 1998.
 

Pregled notranjosti vozila

Preverite, da delujejo prav vse kontrolne lučke in stikala.
Ali je v avtu priložena knjižica z navodili za uporabo? Kaj pa navodila od radia?
Ali lahko sedeže prestavite v vse možne položaje?
Ali so varnostni pasovi in njihove pritrditve v redu? Če so pasovi umazani ali celo ob robovih nacefrani (obrabljeni), ali pa se ne navijajo več nazaj, potem bi jih bilo dobro zamenjati. To kaže pa tudi na to, da ima avto verjetno že precej kilometrov za seboj.
Odstranite prevleke sedežev in preverite originalne prevleke. Če so že močno obrabljene, ali so sedeži močno vdrti ali pa se še sedeži majejo na vodilih, lahko iz tega sklepate na močno rabo vozila (veliko kilometrov).
Preverite gumijaste obloge pedalov. Močna obraba pedalov kaže na veliko kilometrino oziroma na pogosto rabo na kratkih progah. Bodite pozorni tudi pri čisto novih gumicah. Tu verjetno poskušajo prikazati kot, da je avto zelo malo rabljen.
Pri kabrioletih nujno preverite platneno streho. Večkrat jo odprite in zaprite.
Preverite pri njih tudi, če vse tesni oziroma, če so kakšne poškodbe na ogrodju strehe.
Če je avto od kadilca, vi pa ne kadite, dobro razmislite. Kar nekaj časa bo trajalo, da se bo (mogoče!!!) cigaretni smrad razkadil.
Če radio ni originalen preverite, kako je priklopljen? Slabi spoji na radiu so že pozročili kakšen požar na avtu.
Preveri, če je v avtu najnujnejše orodje (dvigalka, ključ) Kaj pa rezervne luči, trikotnik in prva pomoč?
 
Dokumentacija
Preverite številke motorja in šasije, če se ujemajo s tistimi na dokumentih.
Preverite, če je prodajalec tudi lastnik vozila. Če ni, mora imeti pismeno pooblastilo za prodajo tujega vozila. To velja tudi v primerih, kadar gre za vozilo na leasing.
Poglejte, da so na dokumntaciji iste številke kot na pogodbi.
Od prodajalca morate dobiti vse originalne (ponekod tudi 4) ključe. Novejši avtomobili imajo še kakšen plastičen ključ, ali pa mikro ključ, ki naj bi pasal v denarnico (ključ, ki nima plastičnega prijemalnega dela).
Preverite dokumente precej natančno, če so vse številke jasno zapisane, če so žigi jasno vidni vsled morebitih korektur ...
 
Testna vožnja
Osnovno pravilo: vozite sami! Relacija mora biti dovolj dolga, da prevozite tudi kakšno slabšo cestišče. Pazite na to, da se ne vozite z neregistriranim avtom.
Med vožnjo izklopite radio in ventilacijo, tako vam ne bodo ušli neprijetni glasovi, šklopotanja in škripanja.
Ali je hladen (!) motor takoj vžgal?
Potem, ko je motor ogret, ne sme ugasniti v prostem teku in mora spontano poskočiti, ko pritisnete na plin, drugače je nekaj narobe z vbrizgom, vplinjačem ali vžigom.
Močno pospešite, pri tem ne sme kovinsko šklopotati (kaže na okvaro batov oziroma odmične gredi).
Med vožnjo na hitro odvzemite plin. Če poka iz izpuha, potem prihaja neizgoren bencin v izpuh (ventili ne tesnijo ali pa je defekten vžig).
Poglejte v vzvratno ogledalo. Če se kadi za avtom, ko odvzamete plin, potem so lahko vodila ventilov ali batni obročki obrabljeni. Posledica: velika poraba olja, pri avtih s katalizatorjem boste verjetno morali kmalu zamenjati katalizator.
Ali lahko pretikate prestave brez zatikanja? Najpogosteje opazite škrtanje med pretikanjem navzdol v drugo prestavo.
Med vožnjo odvzemite plin pri izbrani katerikoli prestavi. Če je menjalnik slišen tudi, ko zavira avto, so verjetno obrabljeni zobniki ...
Če škrta pri hitrem pretikanju, so poškodovani / obrabljeni sinhronski zobniki ...
Poslušajte diferencijal: če je glasen, so zobniki/planeti verjetno pri koncu življenjske do!
Preizkus kardanske gredi: v nižji prestavi na hitro odvzemite plin in takoj spet pospešite. Če poka ali škrta imajo križni zglobi preveč “zračnosti”.
Test podvozja: vozite po luknjasti cesti. Če podvozje zelo šklopota je lahko nekaj narobe z vodili/premami ali pa blažilniki niso dobro pritrjeni (popuščeni vijaki).
Če avto plava, preverite stanje blažilnikov ...
Če volan na ravni cesti vibrira oziroma ali trese, so lahko poškdovana platišča ali pa kolesa niso scentrirana. Lahko je okvara tudi na podvozju (roke, sabilizator ...)
Test zavor: na ravni prazni cesti pri hitrosti 30-40 km/h na uro spustite volan in močno zavrite. Avto mora zavirati naravnost!
Pri tem testu zavor ne smete slišati nobenih kovinskih zvokov, drugače sledijo draga popravila!
Test ročne zavore: pri zelo majhni hitrosti zategnite zavoro, zadnja kolesa morajo takoj blokirati. Vendar pozor, nekaterim “francozom” deluje ročna zavora na sprednja kolesa.
Preverite ventilacijo in gretje. Poslušajte, če kaj ropota. Ali mogoče gretje smrdi?
Če imate čas in voljo se odpeljite v pralnico, da vidite, če strešno okno in ostala okna, pa tudi tesnila vrat in pokrovov tesnijo. Preverite tudi delovanje morebitne električne antene.
   
  Za osnovo sem vzel več virov (“Avto, Motor und Sport”, “Focus”, “Stern”, internetne vire, kolegi…) in marsikaj priredil, nekaj izpustil in tudi nekaj dodal. Besedilo je namenjena temu, da kupite čim boljši avto in ne za to, da bi pravdal z vami. Ne prevzamem nikakršne odgovornosti za kritike prodajalcev, kot tudi ne, če boste potem vseeno kupili zanič avto, kakšnega uničili ali poškodovali med testiranjem.
 
Avtor: Boris Gašperin, priredil in lektoriral: gerchy
   
Gerchy E-39 © 2004.
  Previdnost ni odveč!
 
 
 
 
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric