[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
MID prikazovalnik sicer ni pretirano kompleksna enota, tudi funkcije so več ali manj jasne in vsakdanje, vendar kot je značilno za BMW-jeve elektronske komponente, ima tudi ta večfunkcijski prikazovalnik nekaj skritih funkcij, med katerimi je ena dokaj uporabna in je ni zapisane v servisni dokumentaciji, ki si jo lahko snamete v download kotičku.
 
Gre za funkcijo, ki omogoča vklop radijskega sprejemnika tudi ob ugasnjenem vozilu (in izvlečenem kontaktnem ključu). Radijski sprejemnik - kadar je opisana opcija vključena - lahko vključimo na dva načina: prvi je z okroglim gumbom, kot to počnemo pri delujočem vozilu (vendar ne moremo uravnavati glasnosti - oziroma je predvajanje tako glasno, kot ob zadnjem izklopu, pri tem pa se izklopi tudi prikazovalnik), drugi pa je s pritiskom na tipko "Audio". Takrat lahko (pri izvlečenem ključu) uporabljamo vse funkcije radijskega sprejemnika.

V primeru, da lahko radijski sprejemnik vključimo le s pomočjo ključa v obvolanski ključavnici, je funkcija deaktivirana. Aktivacijo funkcije si poglejmo spodaj ...
 
 
Pri izvlečenem ključu, hkrati pritisnite označeni tipki in nato obrnite kontaktni ključ v prvi položaj. Pojavil se bo servisni menu s petimi opcijami (vsaj pri meni je bilo tako, tako da je št. funkcij najbrž odvisno od verzije softwarea, različice avtomobila, tržišča ...).

Pod napisom "Audio" pritisnite prvo tipko (leva puščica) in na zgornji prikazovalni vrstici se bo povsem na koncu pojavil napis "-30" ali "R". Napis "-30" pomeni, da boste radijski sprejemnik lahko vklopili tudi brez kontaktnega ključa, po 30 minutah pa se bo samodejno ugasnil. Nastavljena fukncika "R" pomeni, da boste radijski sprejemnik lahko uporabljali le s kontaktnim ključem v prvem položaju. Torej - preprosto nastavite po želji. Pa hitro, servisni menu je videl le 3 sekunde, potem ga boste morali ponovno aktivirati.

Ostale funkcije služijo preverjanju delujočih pikslov ("Display"), preverjanju delovanja tipk ("Button"), kjer ima vsaka tipka določeno svojo črko v abecedi, ki se bo ob pritisku izpisala na zgornjem prikazovalniku. Funkcija "Volume" bi morala izpisovati vrednosti od 01 do 36 za vsak zasuk gumba glasnosti. "Led" funkcija aktivira vse LED diode na MID enoti.
 
Opomba: navodila za uporabo MID prikazovalnika najdete v download kotičku - pri servisni dokumentaciji ali navodilih za uporabo!
Gerchy E-39 © 2004.
  Nasveti:
MID in IRIS prikazovalnika
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric