[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Računalniško podprta diagnostika pri sodobnih avtomobilih je pravzaprav ključ do veliko rešitev. Tudi serija 5 ni izjema, saj je z računalnikom (testerjem) mogoče spremljati/spreminjati številne parametre večjega števila modulov; na primer v poenostavljenem prevodu gre za module centralnega zaklepanja, osvetljave, parkirnega in radijskega sistema, potem je tu kontrolna enota za zračne blazine, zavorno-stabilizacijski modul, procesna enota motornega računalnika in še ogromno drugih ...

Nedolgo nazaj je bilo za tovrstno diagnostiko potrebno obiskati servisne delavnice – bodisi pooblaščene, bodisi tiste, opremljene z računalniško diagnostično opremo. Danes so stvari bistveno dostopnejše, saj lahko z malce iznajdljivosti, spretnosti in par evrskimi stotaki svoj računalnik opremite s potrebno programsko in strojno opremo.

Serija 5 (E39) ima dva različna konektorja, ki omogočata komunikacijo z diagostičnimi programi. Do letnika 06/2000 je za priklop na voljo okrogel OBD konektor (ki ga ima tudi velika večina ostalih BMW-jev, izdelanih do tega letnika), ki se nahaja v motornem prostoru. Petice, izdelane po 06/2000 so opremljene s pravokotnim konektorjem OBD2 – v kabini, levo, pod stikalom luči. Redka vozila (najverjeneje tista, izdelana med junijem in septembrom 2000) premorejo oba konektorja. V tem primeru je priklop možen preko obeh, po dosedanjih izkušnjah pa je odzivnost boljša z okroglimi konektorji (OBD).
 
Kaj potrebujemo?

osebni računalnik PC (namizni/prenosni)
adapter za »nadgradnjo« COM serijskih vrat – le v primeru, da PC tega nima
vmesnik / tester
programsko opremo

Za priklop lahko uporabite kakršen koli osebni računalnik (PC) z operacijskim sistemom Windows. Zelo priročno je, da ima - danes že pozabljen – COM port, saj je le-ta v večini primerov zaradi kompatibilnost strojne in programske opreme nujno potreben za diagnostiko. Žal računalniki (posebno prenosniki) dandanes niso opremljeni s COM serijskimi vrati, zato lahko uporabimo PCMCIA-COM oziroma PCI express-COM vmesnik, včasih pa zadostuje tudi USB-COM pretvornik, čeprav slednji pri nekaterih programiih ne deluje (npr. INPA, saj nekatere različice izrecno zahtevajo fizična COM vrata).

Vmesniki/testerji so lahko domače izdelave ali kupljeni – pestrejša ponudba je sicer na tujih spletnih portalih (ebay, denimo), se pa tudi pri nas najdejo kakovostni doma izdelani vmesniki. Razlikujejo se predvsem pri kompatibilnosti s programsko opremo, čeprav velika večina deluje z vsemi poznanimi diagnostičnimi programi.

Nekaj programske opreme je navadno priložene pri spletnih nakupih (podatka o licencah nimam, tako da presojo o piratskih vsebinah prepuščam posamezniku), večina pa se dobi tudi na brezplačnih gostovalnih portalih. Obstaja kar nekaj različic (enake) programske opreme, predvsem INPA utegne povzročati nekoliko več težav pri namestitvi. Nekatere različice tako delujejo samo na računalnikih s pravim COM portom, druge imajo nekaj težav z jezikovno izbiro, pri vseh pa je seveda priporočljivo skrbno prebrati navodila za namestitev, saj so za pravilno delovanje potrebne še nekatere druge spremembe v operacijskem sistemu.

V zadnjem času je, sicer za nekoliko večji znesek, moč dobiti tudi priklopne glave za uporabo originalne BMWjeve diagnostike prejšnje generacije (DIS), poznane tudi pod imenom GT1. Tudi slednjo se z nekaj računalniške spretnosti da namestiti na domači PC in pri tem namesto priklopne glave uporabiti doma izdelan vmesnik, podprt s programskim emulatorjem.
 
Previdno!

Pred nakupom vmesnika se dobro prepričajte, katere načine priklopa podpira vmesnik (OBD/OBD2). Ključnega pomena je prav tako vprašanje o kompatibilnosti s programsko opremo. Dobro je, da vmesnik deluje s programoma Carsoft (čim novejša različica) in Ediabas INPA, idealno pa, da omogoča tudi povezavo z BMW DIS diagnostiko.
 
Ne prezrite: moje osebno mnenje, ki temelji tudi na osebnih izkušnjah je, da je za najtemeljitejšo diagnozo še vedno najbolj primerna oprema, ki je na voljo pooblaščenim servisnim delavnicam. Gre za kompleksnejši sistem, kjer so zagotovo na voljo le najnovejše informacije, predvsem pa je povezava med diagnostičnim programom in avtomobilskim računalnikom 100-odstotno zanesljiva in verodostojna. Prav tako se velikokrat izkaže, da si je doma postavljeno diagnozo moč intepretirati na več načinov, zato se je v primeru dileme pametno obrniti na ustrezno pomoč - predvsem zaradi kakovostnejše opreme in večjega števila praktičnih izkušenj.
Gerchy E-39 © 2004.
  Diagnostika
Na voljo v Sloveniji ...
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric